Campanya per millorar l'accessibilitat de les persones amb discapacitat a les piscines

10/07/2019

La iniciativa recull cinc accions que els responsables de la campanya faran arribar als ajuntaments

Un grup de famílies vinculades al Grup Alba han impulsat la campanya "Piscines inclusives" amb la voluntat de sensibilitzar i fer arribar als Ajuntaments de l'Urgell i la Segarra i als responsables de la gestió de les piscines dels pobles, cinc mesures per millorar-ne l'accessibilitat.

"No tenim massa oferta d'oci per les persones amb especials dificultats i a l'estiu anar a la piscina i gaudir de l'aigua és la millor opció, també fins i tot a nivell terapèutic. Però fins i tot anar a la piscina pot ser complicat pels nostres fills i per nosaltres, les famílies, i reclamem que des dels Ajuntaments ens tinguin més en compte", explica Montse Garrido, mare d'una persona amb discapacitat.

Entre les cinc accions que proposen les famílies hi ha la necessitat d'establir una tarifa reduïda per a les persones amb discapacitat i l'entrada gratuïta per l'acompanyant amb la targeta de discapacitat acreditativa; que les piscines disposin de cadires adaptades; suprimir les barreres arquitectòniques; i banys i vestidors adaptats. 

Cal dir que aquest any i davant de la pressió de les famílies, l'abonament de les piscines que ofereix el Consell Comarcal de l'Urgell ja inclou aquest descompte i gratuïtat, i les famílies demanen que es pugui establir en totes les tarifes i abonaments de les piscines del territori.

Des del Grup Alba es valora positivament la iniciativa que ha sorgit de les famílies i s'oferirà tot el suport necessari per a poder fer arribar les seves demandes a tots els Ajuntaments de l'Urgell i la Segarra, així com en els Consells Comarcals. 

Infolleida