Cervera clou amb èxit de participació la seva Festa Major

26/09/2023

Un dels actes destacats va ser la 41a Trobabada de gegants, amb un recorregut molt lluït

La Festa Major es va obrir amb un emotiu pregó, a càrrec de la reconeguda periodista cerverina Dolors Elias Fusté, que entre altres va recordar amb orgull els seus orígens, va afirmar que explica Cervera allà on va i es va mostrar molt agraïda de ser a casa i amb la seva gent". Enguany el pregó es va tornar a pronunciar des del balcó de la Paeria i l’acte va acabar amb el toc general de de Festa Major, a càrrec dels Campaners de Cervera. Com a novetat destacada, es va organitzar audició de sardanes, a la plaça Major, amb la prestigiosa Cobla Principal de la Bisbal, en dos actes, abans i després de la lectura del pregó. Els actes del divendres van acabar amb la Festa dels anys 80 i 90, a càrrec dels DJ Manel López i JM Sánchez, que van fer ballar de valent a tot el públic que va assistir al pavelló polivalent.

El dissabte va començar amb la iniciativa "La Paeria de bat a bat", organitzada per Turisme Cervera, que va oferir visites a l’edifici de la Paeria i al campanar de Santa Maria i fou un èxit de participació. A la tarda, la 41a Trobada de gegants de Cervera va aplegar 10 colles, que van protagonitzar un lluït recorregut des de la plaça del Sindicat a la plaça Major, on van oferir la mostra de balls i la ballada final conjunta. Acte seguit va tenir lloc l’espectacular carretillada extraordinària de Festa Major, a càrrec del Ball de diables de Cervera Carranquers, al racó de Santa Maria. A la nit, les actuacions dels grups Habla de Mí en Presente i A Kontra Korrent i de la DJ Luara Bearka van fer gaudir el públic jove que es va aplegar al pavelló polivalent.

La cultura popular i tradicional va omplir de festa els carrers del centre històric al llarg del diumenge. Al matí, el seguici festiu va acompanyar la Senyera de la ciutat, portada pel Club Escola de Futbol Cervera, i la Corporació Municipal en la tradicional Anada a ofici. Posteriorment, va realitzar la mostra de balls a la plaça Major. El Concurs de colles sardanistes, que ha arribat a la 62a edició, va comptar amb la participació d'11 colles. Cal destacar l’actuació de la colla amfitriona, Jovencells de Cervera, que van aconseguir la 2a posició a punts lliures i al concurs. A la tarda, la Diada castellera, a la plaça Santa Anna, va viure les grans actuacions dels Margeners de Guissona (4d7, 3d7 i 5d6), els Saballuts de Sabadell (4d8, 2d7 i 3d7) i els Malfargats  del Pallars (4d6, 3d6 i 4d6a). La plaça Major es va omplir de públic per gaudir de la cantada d'havaneres del grup Boira. Finalment, el Gran Teatre de la Passió va acollir la representació de "Lali Symon", una obra impactant interpretada de manera brillant per Emma Vilarasau, Mont Plans i Júlia Bonjoch, que va aplegar 650 espectadors.

El dilluns es va celebrar la Festa Major Petita, un esdeveniment plenament consolidat en què els infants són els protagonistes. Van oferir la matinal de tabalers i percussió, el toc de Bilandó i repic de campanes, la cercavila del seguici infantil i els lluïments dels elements festius, i el Ball Parlat com a cloenda. Els infants també van poder gaudir de l'espectacle "Off" de la reconeguda companyia cerverina Fadunito. Per al públic adult, la prestigiosa orquestra Costa Brava va oferir una ballada de sardanes, amb molta participació, i un lluït concert i ball de fi de festa al pavelló polivalent. El punt final a la Festa Major el va posar un espectacular castell de focs, des del campanar de Santa Maria.

 Segons la regidora de Festes, Carolina García, la Festa Major ”ha ofert una programació variada i per a tots els públics, que ha estat un èxit de participació, amb molta afluència a tots els espais on s’han organitzat activitats”.

 

InfoLleida | Fotos: Jordi Prat i Eva Balcellls