La Càtedra Emili Pujol torna a omplir Cervera de música clàssica del 16 al 23 de juliol

29/06/2023

El certamen s'ha convertit en un dels puntals formatius per a milers d'estudiants de música que han volgut aprofitar l'estiu per aprofundir en els estudis musicals

La Càtedra Cervera Emili Pujol tornarà a posar aquest estiu a Cervera en l’epicentre del món de la música clàssica del nostre país i de tot el sud d’Europa. Del 16 al 23 de juliol, confluiran en la mateixa ciutat, un Curs de Música amb centenars d’alumnes procedents d’arreu del món; un Festival Internacional amb diversos concerts de cambra i orquestrals; així com el certamen firal dedicat al món lutier més important a nivell europeu.

Després de l’impàs de la pandèmia, el Curs de Música rep 126 alumnes amb un clar retorn dels estudiants de procedència internacional. Aquesta comunió d’estudiants interessats en la música, tenen l’oportunitat única de complementar els seus estudis amb l’assistència al Festival que programa la Càtedra. Un certamen que posarà la mirada en l’obra de Pau Casals, en commemoració del 50è aniversari de la mort del mestre. Entre els diversos concerts de cambra que s’interpretaran amb el seu repertori, destaca el que es viurà el 19 de juliol, en el qual es reproduirà fidelment el repertori que Pau Casals va fer en la seva famosa visita a la Casa Blanca el 1961.

Com en d’altres ocasions, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya serà l’encarregada d’inaugurar el certamen cerverí d’estiu, aquesta vegada acompanyada de Giuliano Carmignola, violí solista i director.

El Festival acollirà un total de 10 concerts en diferents espais amb la música clàssica com a protagonista. En cada edició, el certamen però programa una actuació d’un estil diferent i, en aquesta ocasió, estarà dedicat al món de la cobla.

Com a novetat d’enguany, cal destacar que el Curs i la Fira de Lutiers es traslladen a l’Escola Jaume Balmes arran de les obres que s'estan fent a l’edifici de la Universitat. Una altra nota destacada, és que el Festival unbica un dels seus concerts al “carrer”, ja que la Bellpuig Cobla actuarà a la Plaça de la Universitat, en un concert que serà gratuït. Una manera d’acostar, encara més, la Càtedra, a tot el públic i a la ciutat de Cervera.
Noèlia Burgos Domínguez