Manuel de Pedrolo, dels llibres a la fotografia

12/12/2018

L’exposició "Pedrolo, revelat negre" desenvolupa dues trames de novel·la negra de l’escriptor segarrenc a través de fotografies. Visitable al Castell de Concabella fins al febrer de 2019

El Castell de Concabella acull l’exposició "Pedrolo, Revelat Negre", una mostra dels sabadellencs Miquel Traberia i Georgina Gorriz on a traves de fotografies en blanc i negre es desenvolupa la trama de dues obres de novel·la negra de l'escriptor segarrenc. Per una banda la mostra fa referència a Joc Brut, centrant-se en la sensualitat de la Juna i la lluita psicològica d’en Xavier; l’altre títol escollit en aquest projecte és l’Inspector fa tard, i en ell es remarca l’ambient gris i trist dels suburbis on s’ambienta aquesta obra.

L’exposició és una de les darreres iniciatives de l’any Pedrolo, una celebració a punt d’arribar al seu final i que ha comptat amb centenars d’actes desenvolupats arreu de Catalunya. Des de l’organització valoren molt positivament el transcurs d¡aquest homenatge a un dels escriptors més prolífics del país , que ha permès treure a la llum algunes de les seves obres menys conegudes i posar de manifest el seu immens repertori.

La mostra al Castell de Concabella es pot visitar fins al 18 de febrer de 2018 i després s’exposarà de forma itinerant en diferents biblioteques de Catalunya.

Albert Morales