Torna el Ball de Gitanes de Cervera

05/07/2024

El ball té origen al segle XVIII i es va perdre un segle més tard, i l'associació actual de Cervera es va recuperar 2014

El Ball de Gitanes de Cervera celebra demà dissabte el seu desè aniversari. Aquesta dansa colorista, originària del segle XVIII, serà commemorada amb la participació de cinc grups de cultura popular. A les set de la tarda hi haurà una cercavila des de la plaça Universitat fins a la plaça Major, on cada grup farà una exhibició. La jornada finalitzarà amb un sopar popular i actuacions musicals.

La primera referència del Ball de Gitanes a Cervera és del 1702, mentre que l'actual entitat es va crear el 2014. La dansa, realitzada per 12 dones al voltant d’un pal decorat amb un ram de flors i l'Estaquirot, combina trenats i destrenats de cintes amb Versots Satírics sobre temes locals. Els Versots tenen paral·lelisme amb els Versots del Ball Parlat de Cervera. Des de la seva creació, el Ball de Gitanes ha estat un element destacat de la cultura popular local, similar al Ball d’Espases recuperat el 2022.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida