Una setantena de tractors a la Diada de Sant Isidre

15/05/2017

També s’ha fet la presentació de la Fira del Pa, que enguany torna a la Universitat

Un esmorzar popular a base de coca amb xocolata i mistela ha donat el tret de sortida als actes festius de Sant Isidre, patró dels pagesos de la Segarra. L’acte principal de la jornada ha estat una desfilada de tractors pels carrers de Cervera on hi han participat prop d’una setantena de vehicles agraris, alguns participant al concurs de carrosses engalanades.

Els actes de Sant Isidre s’han completat amb un dinar popular al polivalent i una jornada tècnica on s’ha explicat com actuar en cas de danys de fauna.

Paral·lelament a aquets actes, a la paeria de Cervera s’ha dut a terme la roda de premsa de la fira del pa i del cereal que es celebrarà a la capital de la Segarra el primer cap de setmana de juny. Entre les novetats d’aquesta edició destaquen el canvi d’ubicació, ja que passarà a celebrar-se a la Universitat, el premi panarra que dotarà d’un premi de 1.500 € una organització de caire social o un concurs al millor pa.

En la presentació d’aquesta fira també s’ha donat a conèixer un projecte de la Fundació Espígol: una samarreta de Cervera que es podrà comprar durant la fira i en alguns comerços de la ciutat, i que servirà per recol·lectar diners per fins socials.

Albert Morales