L'Aquelarre de Cervera torna a brillar

30/08/2022

Després de dos anys de restriccions per la pandèmia, Cervera va recuperar el cap de setmana l'Aquelarre, i ho va fer superant totes les expectatives. La festa va sobrepassar els 30.000 visitants inicialment previstos, que van omplir els carrers de la capital de la Segarra.

Després de dos anys de restriccions per la Covid (amb una edició cancel·lada i una altra de mínims), hi havia moltes ganes d’Aquelarre i així ho van demostrar els milers de visitants que la nit de dissabte passat i diumenge a la matinada van omplir els carrers i les places de Cervera. La regidora de l’Aquelarre, Mireia Brandon, va fer un balanç “molt positiu” de la 44 edició, tant pel nombre d’assistents, ja que es van superar amb escreix les 30.000 persones que s’esperaven, com pel transcurs de la nit, “amb total normalitat i sense incidents”, va dir. El moment més esperat de la festa, l’Escorreguda del Mascle Cabró, va arribar a les 4.45 hores, després de l’espectacle centrat en Ragnarök, la batalla de la fi del món en la mitologia nòrdica, dirigit per Albert Parra d’Alea Teatre. Un muntatge que va agradar al públic, amb molt moviment i d’altura amb cant viu i música en directe.

Hi van participar quatre-centes persones i es van estrenar dos grans figures mòbils. Parra va explicar que van escenificar la “batalla i el caos final”. Una de les possibles interpretacions era la vinculació amb l’actualitat: “El que ens ha tocat viure com a humans i com a Aquelarre” durant aquests anys de pandèmia però donant un missatge d’optimisme, que “sempre hi ha un ressorgir i que és necessari tirar endavant”.

Tot això seguint el patró dels tradicionals actes de l’Aquelarre: l’Encesa de la Universitat, el Ball de la Polla, la Invocació i Aparició del Mascle Cabró, l’Escorreguda del Mascle Cabró i el Foqueral. Durant el cap de setmana, Cervera va arribar a cremar 360 kg de material pirotècnic, una mica menys de l’habitual per l’increment de preus. Amb tot el foc amb el Ball de Diables de Cervera Carranquers acompanyats del Ball de Diables d’Esplugues de Llobregat i del Ball de diables de Torredembarra, va ser un dels principals protagonistes de dissabte a la nit.

L’altre protagonista destacat va ser la música, amb l’actuació de diferents grups i DJ en cinc espais diferents (Cal Racó, plaça Major, plaça de Santa Anna, Muralla i Fossar). A Cal Racó, on va tenir lloc l’espectacle central, van actuar PD KAT i La Troupe.

INFOLLEIDA