"El potencial de la comarca és brutal, i ens ho hem de creure"

15/02/2017

El president del Consell Comarcal repassa l'actualitat de la comarca en una entrevista en exclusiva a Segarra TV

El president del Consell Comarcal de la Segarra ha concedit una entrevista a la Segarra TV per parlar de diversos temes que afecten a la comarca i per explicar quines iniciatives i projectes es duran a terme en el pròxims mesos. 

Entre la diversitat de temes tractats a l’entrevista, Casoliva ha parlat de la portada d’aigua de Rialb, un projecte que fa anys que està en negociacions i al que esperen arribar a un acord que afavoreixi a tothom. Respecte aquest problemàtica, el president del Consell reconeix que li agradaria fer un projecte en comú amb les comarques veïnes de l’Urgell i la Conca de Barberà, però si les condicions no són favorables optaran per una gestió pròpia de l’aigua. 

També s’ha referit a les iniciatives d’alguns municipis per tal d’abandonar la comarca i passar al Solsonès com són Biosca i Torà. Casoliva, independentista confés, creu que no es pot tallar els desitjos dels territoris que volen canviar les seves fronteres i, tot i reconèixer que li sap greu que la Segarra perdi territori, no s’oposarà la voluntat d’aquests municipis.

Ha parlat també de la pobresa energètica i de les beques menjador i ha volgut fer èmfasi en l’esforç fet per l’equip del Consell Comarcal per que cap veí de la comarca es quedi sense aigua per motius econòmics. Continuant en aquesta línia, estan treballant amb altres empreses energètiques per ampliar aquets serveis públics a la població.

Respecte les beques menjador també ha valorat la feina feta des del Consell i des de la Generalitat per que tots els nens tinguin una alimentació digna. Tot i així, Casoliva creu que s’haurien de millorar les condicions dels ajuntaments i dels infants de pobles amb escola ja que els ajuts que reben en comparació amb els ajuntaments i nens de nuclis veïns, són mínims. 

El president del Consell Comarcal parla de l’atur juvenil i de les línies de treball d’aquesta problemàtica, parla del turisme a la Segarra, de les activitats que s’organitzen per tots els sectors de la població, dels pressupostos, de com encararan el 2017 i fa balanç de l’any anterior. 

Casoliva també parla del naixement d’aquest canal de comunicació i afirma que serà una eina de consulta i d’informació de tots els habitants de la comarca. L’arrencada de la Segarra TV proporcionarà als veïns de la Segarra informació de KM 0, i en destaca la seva adaptació a les noves tecnologies amb la creació de aplicació per mòbils.