Un llibre recull els cent anys de futbol a Cervera

27/12/2019

És una publicació amb més de 700 fotografies i cròniques de partits, recuperades a partir de la premsa local de l'època i gràcies a la col·laboració d'unes 200 persones

Anton Pedrós, Josep Armengol i Josep Gual han marcat un gol en el partit de la història del Club Esportiu Cervera resumint en 350 pàgines la trajectòria de l'entitat. Es tracta d'una publicació amb més de 700 fotografies i cròniques de partits, recuperades a partir de la premsa local de l'època i gràcies a la col·laboració d'unes 200 persones. L'objectiu d'aquest projecte, que ha estat un treball coeditat pels tres cerverins, és apropar a Cervera les vivències dels precedents que van fer els primers xuts de futbol a la ciutat.

Entrevistes, classificacions i diverses històries del club cerverí completen aquest volum, fruit del projecte de recollida d'informació que ja havia iniciat l'expresident Antoni Pintó. Les pàgines del llibre ens transporten des de l'any 1916, quan es va crear el Club Cerverí d’Esports i Cultura, fins al 2017, moment en què Cervera va celebrar el centenari de l'entitat i va iniciar el projecte d’aquest llibre, que ara ha vist la llum.
Noèlia Burgos