El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, visita la Paeria de Cervera

09/07/2021

El Consistori Municipal va aprofitar per traslladar-li els projectes per la ciutat

El delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, va visitar la Paeria de Cervera el darrer dimecres, 7 de juliol, per reunir-se amb els membres del Consistori i escoltar les seves propostes per la ciutat. L’alcalde de Cervera, Joan Santacana, va sol·licitar el suport i la implicació de la Generalitat per tirar endavant els projectes.

El Consistori cerverí reclama un nou model de gestió per la Universitat de Cervera que prevegi més actuacions de manteniment en l’edifici històric. També que s’actuï amb la màxima rapidesa possible per evitar els possibles despreniments de les façanes de l’edifici i per tal que es puguin retirar les tanques de l’entorn.

Un altre tema present a la reunió va ser la construcció del nou pavelló poliesportiu municipal. La ciutat disposa dels terrenys i d’un projecte aprovat, però necessita el suport econòmic de la Generalitat en forma de subvencions per garantir la seva viabilitat. Aquest nou equipament preveu una instal·lació moderna i sostenible energèticament.

La Paeria també va demanar el suport de la Generalitat per fer possible la 43a edició de l’Aquelarre seguint tots els protocols que exigeixi la normativa. En matèria de seguretat, es va demanar la recuperació de la patrulla mixta nocturna entre Mossos i Policia Local que es va irrompre arran de la pandèmia i es van intentar aclarir les dificultats de gestió amb les Agrupacions de Defensa Forestals.

Quant a les infraestructures, el Consistori va aprofitar per traslladar els diferents projectes urbanístics i de modificacions de les carreteres. Va reclamar la construcció d’una rotonda a la L-311 per fer més segur l’accés al nucli de la Prenyanosa, la renovació del tram urbà de l’antiga N-II per desviar el trànsit de vehicles pesants del centre de la ciutat i una reforma al tram de l’A-2 que passa per la comarca a causa del seu deteriorament.

Joan Santacana, va agrair al delegat del Govern “la seva actitud i bona predisposició a escoltar i col·laborar per resoldre les qüestions prioritàries a la ciutat”. Bernat Solé també va mostrar la seva gratitud per tornar a Cervera i, posteriorment, va participar en el Consell d’alcaldes i alcaldesses de la Segarra.

La Segarra TV / Foto: Ajuntament de Cervera