La CUP entra al govern del Consell Comarcal de la Segarra

21/07/2021

La formació d’extrema esquerra unirà forces amb Esquerra Republicana

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha anunciat avui que entrarà al govern del Consell Comarcal de la Segarra, que actualment ostenta en minoria el grup d’ERC-AM. El partit ha informat que espera cooperar amb els seus socis de govern per a l’exercici de polítiques transformadores, compromeses amb el republicanisme, la justícia social i la sostenibilitat.

La consellera comarcal de la CUP i regidora de l’ajuntament de Sant Guim de la Plana, Dània Verdés, entrarà a govern del Consell Comarcal de la Segarra. S’incorporarà a l’àrea de medi ambient; en concret, a la Conselleria de Sostenibilitat i Canvi Climàtic.

La formació ha signat un pacte d’estabilitat amb Esquerra sota, entre d’altres, la voluntat de treballar al servei de les persones en totes les actuacions, impulsar polítiques de transparència, bon govern i participació i amb el compromís ferm de defensar el govern de Catalunya, així com d’exigir la llibertat dels presos, exiliats, represaliats i encausats.

En el seu àmbit de responsabilitat, la voluntat dels anticapitalistes és el foment de polítiques de sostenibilitat i de transició energètica, promocionant la implantació d’energies renovables i l’estalvi d’energia a través de, entre d’altres, la reactivació de l’Oficina Comarcal de l’Energia.

El pacte també contempla la creació d’una Comissió de Seguiment del pacte d’estabilitat que, periòdicament, es reunirà per a fer seguiment de l’acció de govern i del desenvolupament i la implementació dels compromisos contrets.

La Segarra TV / Foto: CUP