Dotze guissonencs al repte solidari de 100km "Trailwalker"

19/04/2018

El passat 14 d’abril aquest grup de corredors van participar en un dels reptes esportius més durs de les seves vides i ho van fer en equip, tota una aventura de cooperació i autosuperació

Aquest grup de corredors s’han retrobat després d’haver aconseguit un dels reptes esportius més durs de les seves vides. Ells són professors, pares i familiars de l’escola FEDAC Guissona i, el passat 14 d’abril van prendre part en la Oxfam Intermon Trailwalker, una cursa solidària de 100Km amb sortida a Olot i arribada a Sant Feliu de Guíxols que enguany recaptava diners per fer arribar aigua potable en diversos indrets d’Àfrica. El principal requisit per participar en aquest certamen era fer-ho en equips de sis persones, quatre corrent i dues fent les assistències, unes xifres que aquest grup de guissonencs van duplicar. El fet de ser una carrera en equips obligava als participants a passar els punts de control junt amb els seus companys, convertint aquesta experiència en tota una aventura de cooperació i treball en equip.a Gómez

L’exigència i duresa de la prova es va anar accentuant a mesura que els corredors s’atansaven a la línia de meta, i es què el recorregut pràcticament no tenia desnivell i feia que el cansament s’acumulés tota l’estona als mateixos músculs. Arribats al Km 60 dos integrants d’aquests equips guissonencs van dir prou i es van veure obligats a abandonar, una decisió que malgrat inicialment no volguessin prendre, van haver de fer pel be de tot l’equip. 

La fita que van aconseguir els 8 corredors de la Segarra no hauria estat possible sense el treball i l’organització dels quatre companys restants encarregats de les assistències que van tindre-ho sempre tot a punt per pal·liar el cansament dels membres de l’equip i facilitar-los tot allò que els convenia.

El primer dels dos equips guissonencs en creuar la línia de meta ho va fer en un total de 15h i 45min i, l’altre amb poc més de 16 hores, un moment que malgrat fos l’objectiu principal, tots recorden amb una mica de llàstima per haver posat punt i final a aquest projecte solidari, cooperatiu i d’autosuperació.

Albert Morales