Marc Márquez, destructor de rècords

29/10/2018

La capital de la Segarra compta amb una llegenda viva de l’esport d’elit. Veiem com la ciutat agraeix els títols del pilot i fins on arriba el seu llegat

7 títols de campió del món, 69 victòries com a professional, 115 pòdiums i 78 pole positions amb tan sols 25 anys. Aquest és Marc Márquez, l’esportista de moda i possiblement un dels millors pilots de motociclisme amb que comptarà la història d’aquest esport. Márquez va engrandir el seu llegat el passat 21 d’octubre amb la conquesta d’un nou mundial, el 7é de la seva carrera esportiva i el 5é d’aquests a la categoria reina, igualant així al mític Mick Doohan. El de Cervera fa temps que és a l’Olimp de l’esport i els qui millor ho saben són els seus veïns de la Segarra acostumats ja a celebrar títols i més títols i reservant any rere any un cap de setmana de novembre per donar les gràcies al campió en forma d’una gran festa. Els èxits de Márquez són seguits de ben a prop per l’alcalde de Cervera, Ramon Royes qui considera tot un orgull comptar amb un veí tan il·lustre, tan pel seu talent innat com pels seus valors fora dels circuits.

L'empremta de Marc Márquez a Cervera és gran i en constant creixement, així doncs desprès de nomenar-lo fill predilecte al 2014 i d’obrir una botiga al mig de la ciutat on cada dia hi passen aficionats d’arreu del món, el Museu Comarcal te reservat un espai exclusiu per recórrer la carrera esportiva del pilot i oferir als seus seguidors les motos, trofeus i fites més destacades de la seva trajectòria. Tot un atractiu turístic però que, com assegura la Directora del Museu Carme Bergés, està quedant petit amb els continuats èxits del pilot d’Honda.

Alguns esportistes cerverins no dubten en afirmar que el caràcter competitiu del 7 vegades campió del món està fortament vinculat amb les característiques del clima i paisatge de la comarca de la Segarra, on els constants desnivells i les varietats climàtiques al llarg de l’any són tot un repte pels qui volen exercitar-se. Juli Laudes, company d’entrenament de Márquez te clar que aquest ha estat un dels secrets dels seus èxits.

Els traçats que recorre amb bicicleta Marc Márquez juntament amb el seu germà Àlex va donar peu a la creació d’un projecte esportiu batejat amb el nom de Rutes Márquez. Dos circuits de 24 i 11 km que explica la regidora de Turisme a la Paeria de Cervera, Ainhoa Barrionuevo.

Està clar que la trajectòria esportiva del Tro de Cervera no seria la mateixa sense la seva condició física, on la flexibilitat i musculatura conflueixen per donar com a resultat un cos amb altes capacitats esportives; això és el que afirma la seva fisioterapeuta de Cervera Núria Morales.

Marc Márquez és una llegenda viva del motociclisme i posa en perill tots els records aconseguits fins a dia d’avui en aquest esport. Després de proclamar-se com el pilot més jove en aconseguir cinc títols a la categoria reina i en aconseguir les 50 pole positions a Moto GP i hi ha qui assegura que destronarà a Giacomo Agostini com a pilot amb més títols mundials de la història del motociclisme.

Albert Morales