Reportatge - Club Ciclista Guissona

16/05/2019

Diumenge 19 se celebra la Pedal Medieval

El Club Ciclista de Guissona es va fundar l'any 2014 amb l'objectiu de crear un grup de persones amb les quals fer sortides amb bicicleta. Molts dels seus integrants inicials col·laboraven amb el centre multi esportiu ACLE Guissona, i van fundar el club per poder-se centrar amb el ciclisme. El club va començar aproximadament amb 75 socis, i al llarg dels anys el número no ha variat gaire.

La intenció del club no és competitiva, sinó agrupar un grup de persones en una entitat amb un interès comú: pedalar. Durant l'any fan sortides un parell de cops per setmana, els dijous i els diumenges, unes sortides que estan obertes a tothom, tan als socis com als no socis.

El club també participa en diverses pedalades populars i en algunes competicions no federatives, com la Volta Andalusia, la Madrid - Lisboa Non Stop o la Powerade San Sebastian Barcelona Non Stop.

Per la seva part, el Club Ciclista de Guissona, també s'encarrega d'organitzar pedalades populars obertes a tothom, i també rutes de diversos dies fetes per etapes. Aquest any tenen la intenció de fer una sortida de tres dies de durada i que recorrerà tot el curs del riu Ter.

A més a més cap a la tardor organitzen un CicloCross a La Segarra, l'únic que es fa en tota la província de Lleida. Fins al moment se n'han celebrat quatre, amb una molt bona rebuda i que ha reunit gent de tot Catalunya i inclús de fora.

Uns anys abans de la creació del club el Pere Sellés va començar a crear una ruta per La Segarra amb la intenció d'enllaçar els diversos castells de la comarca. Aquesta ruta es va acabar de definir l'any 2013 i està oberta a tothom qui la vulgui fer. A partir d'aquesta ruta, el Club Ciclista Guissona organitza des de fa cinc anys la Pedal Medieval, una pedalada popular amb diverses singularitats. La primera és que la ruta no està marcada, i els participants van amb un GPS. Un altre tret característic és que la pedalada es fa amb parelles, amb la intenció de fomentar la companyonia i evitar la competitivitat. Enguany la Pedal Medieval se celebra el 19 de maig i compta amb tres rutes diferents adaptades als diversos nivells.

El club ciclista Guissona, també col·labora en diverses activitats del municipi, com la fira d'entitats de la Marató o organitzant pedalades populars gratuïtes obertes a tothom.
Jaume Mercadé