Cinc infants saharauís arriben a Guissona per a passar-hi l'estiu

03/08/2023

Han arribat 5 infants d’entre 8 i 12 anys

L’Alcalde de Guissona, Jaume Ars i Bosch, va rebre ahir els infants sahrauís, provinents dels Campaments de Persones Refugiades Sahrauís d’Algèria que venen a passar l’estiu a Guissona de la mà de l’associació Melhfa amb el poble sahrauí.

A la recepció, que es va dur a terme a la Biblioteca de Guissona, hi van assistir, 5 infants d’entre 8 i 12 anys, que van arribar a Guissona el passat dia 10 de juliol i que s’hi estaran fins a la darrera setmana d’agost. Anaven acompanyats de M. Carme Farré Monné, presidenta i coordinadora de projectes de l’entitat Melhfa.

Amb aquest acte, tal com va remarcar l’alcalde, “Guissona mostra, una vegada més, la seva solidaritat amb el Sàhara, i dona suport a la causa i a les famílies acollidores".

‘Vacances en Pau’ és un projecte subvencionat amb per l’Ajuntament de Guissona, per tal de sufragar les despeses ocasionades  pels vols i transports dels infants a la vila de Guissona. Les famílies acollidores es fan càrrec de les seves dietes i l’allotjament.

Cal recordar que les condicions de vida als camps de persones refugiades són extremes: temperatures superiors als 50 graus a l’estiu i molt baixes durant les nits d’hivern; amb manca d’aigua corrent i llum elèctrica. A tot això s’ha de sumar la manca d’alimentació creixent, de medicaments, de vestit i, en definitiva, dels productes més bàsics.

InfoLleida