El oficis perduts tornen a omplir Sant Guim de la Plana

30/12/2023

El castell i nucli medieval de Sant Guim de la Plana han tornat a viatjar al passat aquest dissabte amb una nova edició del Pessebre Vivent del Oficis Perduts. La mostra, que compta amb més de 250 actors voluntaris, ha aconseguit establir-se com un referent de la cultura popular a Catalunya

Esclopers, ceramistes, herbolaris o boters. Són quatre dels més de trenta oficis perduts que han pres vida a Sant Guim de la Plana. Ho han fet en el marc d’una nova edició del Pessebre Vivent dels Oficis Perduts, la mostra més veterana de les comarques de Lleida i amb la què es pretén mostrar i posar en valor diversos oficis antics. 

 

El Pessebre compta amb la participació de més de 250 actors, figurants de totes les edats sense els quals no seria possible dur a terme aquesta gran mostra. 

 

Així, el nucli medieval de Sant Guim de la Plana i el seu castell són elements cabdals per seguir posicionant el pessebre com un referent de la cultura popular a Catalunya, una tradició que ajuda a preservar i promoure la història dels oficis antics que formen part de la identitat catalana. 

Ariadna Sanchez Ber