Granyena de Segarra vol recuperar una campana esquerdada des de fa més de 80 anys

18/01/2023

Han d'aconseguir uns 20.000 euros

Fa més de vuitanta anys que una de les campanes de l'església de Granyena de Segarra va esquerdar-se i va deixar de tocar les hores. Actualment, un dels campaners del municipi, Ramon Torres, juntament amb la historiadora local Mercè Salsench, promouen una campanya per recaptar fons i recuperar la campana setcentista. Han d'aconseguir uns 20.000 euros i la restauració s'ha de dur a terme a Àustria. De moment, s'ha redactat un projecte per presentar-lo a les administracions i assolir el finançament necessari per tornar-li l'esplendor al temple.

Dos veïns de Granyena de Segarra impulsen una campanya de donacions per restaurar una de les campanes de l'església de Santa Maria. La campana setcentista és de bronze i es va col·locar al campanar l'octubre de 1747. Va tocar les hores fins a la dècada del quaranta, quan es va esquerdar i el poble es va quedar sense batallades horàries. Ara, l’han de portar a Àustria per poder-la reparar.

Els promotors han de reunir els 20.000 euros que com a mínim que necessiten per a iniciar la restauració, tot i que aspiren a obtenir els 25.000 euros pressupostats per recuperar també la maquinària del rellotge, datat del segle XVIII.

De moment, han recol·lectat un 9,5% del total, uns 2.000 euros. S'espera que la meta pugui assolir-se amb l'ajut del Bisbat de Solsona i amb el suport econòmic de les administracions.

Noèlia Burgos Domínguez