Guissona, al límit per l’acollida de refugiats ucraïnesos

14/03/2022

L’arribada d’una vintena de refugiats aquest cap de setmana, ha portat a Guissona a estar al màxim de capacitat d’acollida que pot suportar el municipi, amb més de 150 persones. Segons el consistori de la vila, el dia 11 de març el municipi superava els 7.500 habitants. Davant aquesta situació fan una crida a municipis veïns a cedir habitatges i alguns pobles ja estan habilitant espais 

Des de l’inici de la invasió russa d’Ucraïna, Guissona ha rebut prop de 150 persones refugiades, majoritàriament dones i menors, una xifra que s’ha assolit a partir d’aquest diumenge amb l’arribada de nous refugiats procedents d’un vol de Varsòvia. Així, aquest municipi de la Segarra supera, des del dia 11 de març, els 7.500 habitants, xifra màxima que des de l’ajuntament apunten que poden assumir. 

Fa una setmana, segons apunten des del consistori, el municipi podia acollir un centenar de refugiats i, gràcies a la resposta de veïns i veïnes, es podrà donar acollida a unes 180 persones. 

 

Davant aquesta situació, fan una crida a municipis veïns a cedir habitatges i pobles com Ivorra, Florejacs o Biosca ja estan habilitant espais més grans, com cases parroquials o una antiga escola, per acollir els refugiats que puguin arribar els propers dies.

Ariadna Sanchez Ber