La Policia Local de Cervera imparteix educació viària a 450 alumnes

13/04/2023

Cervera imparteix educació viària des de fa més de vint anys

Un total de 450 escolars participen, els mesos de març i abril, a les classes pràctiques d’educació viària que ofereix la Policia Local de Cervera al parc de trànsit municipal. L’educació viària s’adreça a l’alumnat de 5è i 6è de primària i 1r d’ESO, que condueixen els karts del parc de trànsit de Cervera, on aprenen a respectar els senyals, els semàfors i les indicacions dels agents.

Aquestes pràctiques complementen les sessions teòriques que la Policia Local ha impartit prèviament als centres educatius. Aquest curs hi participen alumnat de les tres escoles i els dos instituts de Cervera, i de les escoles l’Estel, de Sant Guim de Freixenet, i l’Alta Segarra, de Calaf. La Paeria de Cervera i els ajuntaments de Sant Guim i Calaf van subscriure un acord de col·laboració en aquesta matèria.

L’oferta de classes d’educació viària té una llarga trajectòria a Cervera, de fa més de 20 anys, sempre amb l’organització i coordinació a càrrec de la Policia Local. Aquest curs també estan previstes altres sessions de formació per als escolars de Cervera.

Durant el mes de maig s’impartirà un taller sobre el manteniment bàsic de les bicicletes, per a l’alumnat de 6è de primària i 1r d’ESO, i classes d’instrucció per a la conducció de ciclomotors, adreçades a joves de 4t d’ESO. Aquesta iniciativa s’organitza de manera conjunta entre la Policia Local i el Servei Català de Trànsit.

També al maig està prevista la representació teatral “Canvi de marxa”, una activitat educativa que combina teatre, audiovisuals i testimonis reals. Té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys de les causes dels accidents per fomentar conductes responsables i d’autoprotecció.

Es representarà al Gran Teatre de la Passió, el dilluns 22 de maig, i de moment ja han confirmat la seva assistència més de 600 escolars.

InfoLleida