La remodelació del Museu de Cervera el farà més accessible

23/02/2024

Els treballs serviran principalment per remodelar la recepció i la sala d'exposicions temporals

La renovació de la planta baixa del Museu Comarcal de Cervera i la Casa Duran i Sanpere avancen a bon ritme. Els treballs serviran principalment per remodelar la recepció i la sala d'exposicions temporals. Més endavant, es preveu fer una actuació més completa a les plantes superiors. Les obres van començar a principis d’any i preveuen acabar-se abans de l’estiu. Després d’aquesta aturada tècnica, el museu revaloritzarà el seu fons i en crearà un nou arxiu.

La Paeria de Cervera destina aquest any 450.000 euros a la primera fase d'obres per remodelar el Museu Comarcal. Consistiran a reformar la planta baixa, concretament l'entrada, la sala d'exposicions temporals i la zona d'atenció al visitant. També es crearà una nova àrea de reserva per a les col·leccions històriques. Els treballs pretenen contribuir a reforçar el relat de ciutat i consolidar la presència de l'equipament al carrer Major.

El Museu i la Casa Duran i Sanpere són un pol d'atracció turística i quan tornin a obrir, seguiran noves línies artístiques centrades en el patrimoni.

En futures actuacions es buscarà un nou emplaçament per al Museu Marc Márquez, situat a la planta baixa del Museu Comarcal i que juntament amb el Museu del Blat i el Comarcal, es convertiran en les tres institucions referents de Cervera.

Noèlia Burgos Domínguez