Obres de rehabilitació a la xarxa d'abastament d’aigua en alta de la Segarra

14/07/2021

Aquesta actuació ha de resoldre les continuades avaries que es produeixen al circuit

El Consell Comarcal de la Segarra ha anunciat l’inici de les obres de reforma de la xarxa d'abastament d’aigua en alta. Aquestes s’enfocaran primordialment a les canonades de material polietilè que presenten deficiències greus amb trencaments superiors als habituals. L’actuació resoldrà les costoses i sovintejades reparacions, i les afectacions que aquestes provoquen als terrenys de conreus pels quals transcorren.

Aquesta acció preveu substituir 13 trams de xarxa per noves canonades, amb una longitud total de 16.700 metres. Les obres de rehabilitació es duran a terme entre els municipis de Massoteres, Sant Guim de la Plana, Torrefeta i Florejacs, Estaràs, Sant Ramon i Ivorra. 

Es preveu que comencin durant el mes d’agost i s’allarguin durant vuit mesos. Tanmateix, previsiblement es reduiran de manera significativa per evitar molèsties als veïns de les finques en les quals es faran les intervencions.

El pressupost de licitació de l’obra és de 613.276,45 euros i disposa d’una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua que cobreix el 80% de la inversió. La resta del cost es cobrirà amb recursos propis de la Gestió d’Aigües de la Segarra.

La Segarra TV