BonÀrea preveu invertir 125 milions als centres alimentaris i obrir o ampliar 44 botigues

28/05/2021

BonÀrea Corporació preveu invertir 125 milions d’euros als centres alimentaris i obrir o ampliar 44 botigues. La Junta General d’Accionistes ha aprovat aquest dijous els comptes anuals, amb unes vendes de 1.984 milions (un 7,7% més que en l’exercici anterior), 77,32 de beneficis (un 8% més) i 117,34 de ‘cash flow’ net (un 6% més). En un any marcat per la pandèmia, l’entitat afirma que ha crescut en totes les activitats i línies de negoci. Destaca la pujada del 9,25% de les vendes d’alimentació, el 58% de l’exportació i el 129% de la venda en línia. A finals de l’any passat la companyia tenia 5.661 treballadors. D’altra banda, la junta ha acordat ampliar el dividend un 5%, fins als 20 euros per acció, amb un repartiment de 16,8 milions.

La xifra que es repartiran els 4.050 accionistes de la companyia representa el 21,7% del resultat net de l’exercici, que poden cobrar en efectiu o en noves accions.


Pel que fa a les inversions, els 125 milions (un 24% més que en l’exercici anterior) es destinaran a obrir 23 noves botigues i ampliar-ne 21 més a supermercat. També s’instal·laran 20 nous ‘Box online’, tal com s’anomena a les consignes refrigerades per recollir les compres fetes per internet.


També es faran millores als magatzems Cash&Carry de Barcelona i Madrid i se’n construirà un de nou a Lleida. Igualment es preveu obrir quatre noves benzineres i llançar més de 40 noves referències de productes d’alimentació.


A més, al centre alimentari de Guissona s’implementaran millores productives, logístiques, energètiques o mediambientals, entre d’altres.


Finalment, l’empresa preveu invertir 45 milions d’euros al nou centre alimentari a Épila, a l’Aragó, per acabar la primera fase del projecte i la urbanització. És el major projecte empresarial de BonÀrea i ha de permetre tancar també en aquesta Comunitat Autònoma tot el cicle productiu complet.

ACN / Foto: BonÀrea