Joves de Sant Ramon organitzen un laberint de palla al municipi

23/08/2021

Més de 400 persones han gaudit de la iniciativa durant aquest mes d’agost

L'associació de joves La Mansa de Sant Ramon impulsa durant tot el mes d'agost un laberint fet amb més de 300 bales de palla i que inclou un joc de pistes. Es tracta d'una iniciativa impulsada amb l’objectiu d’atraure visitants i dinamitzar els comerços i l'oferta lúdica del municipi. De la mateixa manera, també vol promoure la col·laboració i el compromís actiu dels joves amb el seu poble.

La iniciativa està organitzada per l'associació de joves La Mansa amb la col·laboració de l'empresa Farratges Aleix, que ha estat l'encarregada de cedir les 320 bales de palla, de 300 quilos cadascuna, que s'han utilitzat per construir el laberint. El seu propietari, Aleix Pons, s'ha mostrat satisfet de com s'està desenvolupant la iniciativa i ha explicat que l'objectiu de tot plegat és atraure gent al poble per dinamitzar els comerços, alhora que els joves col·laboren i s'ho passen bé.

El laberint de palla està obert durant el mes d'agost de dijous a diumenge en horari de les 19.00 hores a les 22.00 hores i, de moment, ja ha rebut uns 400 visitants. Donada la bona acollida que ha tingut des de l'organització s'estan plantejant allargar l'activitat fins a mitjans de setembre. "El balanç és molt bo, està venint molta gent i tenim reserves fins a l'últim dia", explica Aleix Pons, que assegura que l'activitat tindrà continuïtat l'any vinent.

Els visitants que s'endinsen en el laberint de Sant Ramon han de completar l'arbre genealògic de la família Nonat amb un temps màxim de 30 minuts. Per aconseguir-ho, han de trobar els retrats amb les pistes de cadascun dels membres d'aquesta saga que hi han amagats pels passadissos del laberint. Hi ha dos nivells de dificultat, un per al públic infantil i un altre per a l'adult. Les entrades tenen un cost de 5 euros i s'han de reservar prèviament a través del correu electrònic [email protected]

Les tasques que fan des de La Mansa se centren a explicar el funcionament del laberint als visitants, controlar-lo per si algú es perd, vendre entrades, gestionar reserves i atendre la zona de bar. "Ens ho estem passant molt bé, som un grup d'amics i així podem estar aquí tots junts", expliquen la Laura Marbà i l'Ainara Pons. Aquestes dues joves afegeixen que la iniciativa els deixa temps per anar a la piscina i també destaquen que és una activitat que repercuteix al poble.

Dos laberints més a Ponent

A banda de la proposta dels joves de Sant Ramon, a Ponent també s'ofereixen, des de fa anys, propostes similars, com són els laberints de panís de Castellserà (Urgell) i de l'Horta de Lleida (Segrià). El de Castellserà va obrir portes l'any 2006, sent el primer que hi va haver a les terres de Lleida, mentre el de l'Horta, que organitza la Granja Pifarré, ha inaugurat aquest divendres la seva tercera edició.

La Segarra TV - ACN / Foto: ACN