La Càtedra Emili Pujol torna a Cervera i recupera la seva esplendor

28/06/2022

Reunirà més de 130 alumnes de música i 12 concerts de diferents formats

Cervera celebra del 16 al 25 de juliol una nova edició de la Càtedra Emili Pujol. Al llarg de 41 edicions, el certamen s'ha convertit en un dels puntals formatius per a milers d'estudiants de música que han volgut aprofitar l'estiu per aprofundir en els estudis musicals. La Càtedra està formada per tres grans eixos: un Curs de Música, un Festival de concerts i una Fira de Lutiers que omplen d'atractiu musical la ciutat de Cervera durant deu dies.

La Càtedra Emili Pujol arriba a la 41a edició convertida en un dels esdeveniments d'àmbit musical i educatiu més importants del país. Del 16 al 25 de juliol, Cervera reunirà més de 130 alumnes de música i 12 concerts de diferents formats, en un certamen que presenta la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i Joan Dausà com a caps de cartell.

Paral·lelament, el curs Internacional de Música pren un nou format dividit en dues parts amb 25 professors i afegeix el saxo com a nou instrument d'aprenentatge.

Pel que fa a la Fira de Lutiers, la més rellevant del sud d'Europa, acollirà 9 cases d'artesans lutiers i estarà dedicada a l'emblemàtic violí J. B. Vuillaume de l'any 1829.

D'aquesta manera, Cervera serà durant el mes de juliol, l'epicentre de la música clàssica de Catalunya i de l'Estat Espanyol.

Noèlia Burgos Domínguez