La colla castellera els Margeners de Guissona actua a la Festa de la Verema del Bages

04/10/2022

Els de la camisa marró recuperen enguany la seva esplendor

Aquest passat dissabte 1 d’octubre, els Margeners de Guissona es van desplaçar fins al poble bagenc d'Artés amb motiu de la Festa de la Verema del Bages, que després de dues edicions limitades i reorientades a causa de la pandèmia, enguany ha recuperat la seva esplendor, comptant també amb l’actuació castellera, com ja havia tingut lloc en anys anteriors a la pandèmia. Així doncs, al llarg de l’actuació, la plaça va esdevenir molt concorreguda, ja fos per l’interès pel fet casteller o pels actes vinícoles que hi van tenir lloc. 

L’actuació que es va dur a terme a la Plaça Major va comptar també amb la presència de la colla local, els Picapolls de la Gavarresa, i els també bagencs Salats de Súria.

Després de la tradicional ronda de pilars de benvinguda on cada colla va plantar un pilar de quatre, en les següents tres rondes, la colla local va realitzar d’un 3 de 6, un 4 de 5 net amb acotxaneta i un 3 de 5 amb agulla i pinya, acabant amb un pilar de quatre i tot seguit amb diversos pilars de canalla.

Els Margeners de Guissona foren els segons en actuar. Varen començar amb una torre de 6, tot seguit fent un 3 de 6 i en la tercera ronda, un 3 de 6 amb agulla, en la qual destacar l’entrena d’una castellera en la posició de terça a la rengla. En ronda de pilars de sortida, la colla segarrenca va plantar un pilar de quatre.

En tercer lloc, van actuar els Salats de Súria amb un 3 de 6, un 3 de 5 amb agulla i pinya i un 4 de 5 amb pinya, acabant amb tres pilars de tres.

L’actuació va mostrar-nos la dificultat que tenen moltes colles per portar castells a plaça ja sigui degut a les conseqüències de pandèmia o fins i tot per altres motius, alguns ja anteriors, com la manca de camises.

La propera actuació dels de la camisa marró serà dissabte 15 d’octubre a Guissona amb motiu de la seva Diada.

Resum de l’actuació:
Picapolls de la Gavarresa: pd4, 3d6, 4d5n amb acotxaneta, 3d5a amb pinya, pd4
Margeners de Guissona: pd4, 2d6, 3d6, 3d6a, pd4
Salats de Súria: pd4, 3d6, 3d5a amb pinya, 4d5 amb pinya, 3pd3

InfoLleida