L’IRB Lleida difon la recerca biomèdica a través d’uns tallers familiars

31/05/2023

Una iniciativa per donar a conèixer què fan els investigadors a l’institut i despertar vocacions

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida inicia una ruta de tallers itineraris per tal d’atansar la ciència als infants d’entre 5 i 11 anys. És una iniciativa que té l’objectiu de sortir de la ciutat i arribar als municipis de Ponent per donar a conèixer què fan els investigadors a l’institut i que aquests es converteixin en referents d’aquells nens i nenes que tenen interès per la ciència o també, per despertat les seves vocacions.

Amb l’objectiu d’atansar la recerca biomèdica als més petits, l’IRB Lleida organitza tallers científics arreu del territori. La proposta vol acostar la divulgació científica a les 11 capitals de la comarques de Lleida combinant l'aplicació pràctica del mètode científic amb el foment de l'intercanvi d'idees i el treball en equip.

Les activitats es dirigeixen a infants d’entre 5 i 11 anys. A Cervera, els participants han pogut conèixer com és un cervell humà i descobrir els òrgans dels ratolins en un microscopi.

El projecte compta amb el suport de la Fundació Catalana per a la revolta i la Innovació i s’emmarca dins la Convocatòria Joan Oró 2023, una beca dotada amb 11.000 euros. ´

Noèlia Burgos Domínguez