Un concert amb instruments reciclats omple de públic el Castell de Concabella

04/01/2019

El concert, ofert en dues sessions per l'Orquestra d'instruments reciclats de Cateura, s'ha interpretat amb instruments construïts amb materials recollits en un abocador.

El Castell de Concabella ha acollit l'únic concert que interpretarà a Catalunya, l'Orquestra d'instruments reciclats de Cateura, formada per un grup de 20 joves músics que viuen en una comunitat emplaçada a l'entorn de l'abocador de Cateura, el més gran d'Asunción, a Paraguai. Sota la direcció de Favio Chávez, l'orquestra ha interpretat cançons de grups i artistes tan coneguts com els Beatles i Frank Sinatra i música clàssica i folklòrica paraguaiana amb instruments de corda, vent i percussió, construïts amb materials reciclats recollits en l'abocador de prop on viuen. L'Enric Ribalta i la Lana Kovacevic, van viatjar a Cateura per dur a terme un voluntariat i van conèixer de primera mà aquest projecte musical.

L'objectiu de l'orquestra és formar, a través de la música, nens i joves que viuen en condicions de vulnerabilitat i exclusió social i ajudar-los a aprendre a desenvolupar la seva capacitat creativa i a tenir accés a oportunitats per millorar el seu futur.

La gira d'aquesta singular orquestra paraguaiana continuarà per França, i finalment arribarà a Alemanya on actuaran en ciutats com Bremen o Berlín, i finalitzarà el pròxim 23 de gener.

Marc Mora